"De Esborgzangers" uit Scheemda -
HISTORIE
Esbörg
De naam van het koor is afgeleid van de 18e eeuwse Groningse borg "Esbörg" en ligt midden in het vriendelijke Oost-Groninger dorp Scheemda. Scheemda ligt centraal in het "Het Oldambt"en wordt de "De Parel van het Oldambt" genoemd. Oldambtster Herberg "De Esbörg" is momenteel in gebruik als Stay Okay Hotel en als dorpshuis. Sinds de oprichting van het koor in 1990 is er altijd gerepeteerd in "De Esbörg"en wordt daar ook het traditionele najaarsconcert gegeven. Het Amusementskoor "De Esborgzangers" en "De Oldambtster Herberg Esbörg" zijn allebei niet meer weg te denken uit de Scheemder samenleving.
 
Samenstelling
Het koor bestaat momenteel uit circa 40 zingende leden, waarvan 2/3 dames en 1/3 heren. Het koor is op de traditionele wijze (SATB) samengesteld en zingt 4-stemmig. We kunnen nog steeds alle stemmen gebruiken!!
 
Geluidsinstallatie
De prestaties van het koor komen het best tot hun recht tijdens concerten in theaters en zalen, wanneer gebruik wordt gemaakt van een professionele geluidsinstallatie. De Esborgzangers zijn in het bezit van een eigen geluidsinstallatie, bediend door ervaren geluidstechnici.
 
 
Repetities
De repetities zijn op woensdagavond van 19.30–21.30 uur in Stayokay De Esbörg, Esborgstraat 16  9679 BT Scheemda, telefoon 0597-591255. De mogelijkheid is aanwezig om, geheel vrijblijvend, een 4-tal repetitieavonden bij te wonen.
 
Stayokay De Esbörg te Scheemda
als u op de foto klikt gaat u direct naar de website
 
 
 
Donateurs
“De Esborgzangers” worden gesteund door een grote groep trouwe donateurs.  Daarnaast steunen een aantal ondernemingen het koor door reclameopschriften op de materieelaanhanger.
 
REPERTOIRE:
Een groot gedeelte van het repertoire van De Esborgzangers is opgebouwd uit populaire songs uit de 60-er, 70-er en 80-er jaren, schlagers, evergreens, country songs en enige shanty’s. Ook worden veel Groningstalige nummers, (met name van Ede Staal), gezongen. Er wordt gezongen in het Gronings, Nederlands, Duits, Engels, Spaans en Frans.
 
Je dient Flash geïnstalleerd te hebben om deze pagina te bekijken.
Genoat Esborgzangers Groningstalig
Genoat Esborgzangers (Garnalen)
Enige voorbeelden:

* Rosen der Liebe
* Termunterziel  
* Standing By
* Love changes
* De Roos ( in het Gronings)
* Sonne uber Sylt
* Goodbye meine kleine Insel
* The Fields of Athenry
.Santa Maria
.We meet again
.Tranen gelachen
.Een beetje meer
.Jij bent mijn leven
.Het is een nacht
.ich glaub dir honderd lugen
.Mien machtig wad
.Bloos en woord
.Meezingers
.Und morgen frü
.Mitten im paradies
.Du hast mich tausend maal betrogen
.Zeig mir den plaz an der zonne
 
 
De Esborgzangers zijn nauw verbonden met de muziek en familie van Ede Staal.
Website van Ede Staal is in beheer/eigendom van De Esborgzangers. 
 
EDE STAAL
Festival
Klik op de foto en u komt op de site
van Ede Staal
 
 
 
Het Ede Staal festival werd gehouden op zaterdag 25 maart 2006. Op dit festival hebben meer dan 30 koren uit Groningen, Drenthe, Friesland en Ost-Friesland het podium betreden. Er is in streektaal gezongen, hetgeen zich niet tot het Gronings of Drents heeft beperkt.
 
Het festival was een initiatief van Amusementskoor De Esborgzangers uit Scheemda en werd georganiseerd door een samenwerkingsverband tussen de besturen van de Esborgzangers, de Bond van Koren in Groningen en de Bond van Koren in Drenthe. Het eerste idee stamt al uit begin 2000, maar toen kwam de organisatie door diverse omstandigheden niet goed van de grond. In 2006 is dit wel gelukt.
 
 
 
 
 
 
Website Builder
mogelijk gemaakt
door Vistaprint